Wednesday, 6 December 2017

Forget Me Not My Baby..

Kenapa forget-me-not? Sambil gw mikirin judul blog yang enakan, dari mulai journey, notebook, journal, diary (OMG jadulnya), story, dll tapi kok super cliche dengernya, sampe kepikiran apa yah yang membekas seperti memory? dan gw terbersit bunga forget-me-not, yang padahal megang aja jarang (atau belum pernah LOL).





Sambil googling meaning bunga itu, biasanya orang2 jepang sok2an ada arti bunga, gw kutip langsung aja dari wikipedia yah..


Myosotis (/ˌmaɪ.əˈsoʊtɪs/ from the Greek: μυοσωτίς "mouse's ear", after the leaf) is a genus of flowering plants in the family Boraginaceae. In the northern hemisphere they are commonly called forget-me-nots or scorpion grasses.

Nah gimmick scorpion grasses kena banget buat gw, what a coincidence :)) lanjut di bawah kutipan penjelasan cerita di balik bunga forget-me-not 


Since the Germans coined the most common name used for this flower, it’s natural that there’s a myth of two lovers walking along the Danube River first seeing the bright blue blossoms. The man retrieved the flowers for the woman, but he was swept away by the river and told her not to forget him as he floated away. Whether the story is true or not, it’s certainly made the Forget Me Not a lasting symbol of remembrance. It’s also been adopted as a symbol by the Freemasons who faced persecution for their beliefs, and represents the Armenian Genocide that started in 1915. The Alzheimer’s Society uses it as an icon to raise awareness for the disease and support for caretakers. While the Forget Me Not has played a big role in Europe and America over the last few hundred years, it’s still relatively rarely used in other cultures.

Gw gak berharap suami gw hanyut di sungai sih tapi pesan moral di balik jangan lupakan akuuuhh itu so sweet aja. Dan akhirnya lucu juga kalo blog ini pake istilah itu, dan mungkin meaningless aja gw nulis ini, tapi kali aja pada penasaran gitu jadi terjawab sudah ya..

No comments:

Post a Comment